editorial

Van de weg af

Editorial van Nico Cué, 2/02/2018

Democratie is een smalle, steile en kronkelige weg. Charles Michel zit aan het stuur, ‘onder invloed’ van de staat-De Wever, stort ons de afgrond in… De collaterale schade van een uiterst mensonterend beleid naar buitenlanders toe, neemt gevaarlijke proporties aan. We zijn toeschouwers van een verandering van regime. Wat denkt het patronaat hiervan?
Lees verder

Bacquelaine, de MR en hun valstrikken

Editorial van Nico Cué, 14/12/2017

De propagandamolen draait op volle toeren. De regering neemt de werknemers in het ootje. Maar er lijkt geen vuiltje aan de lucht. Aan de goedgelovige of hielenlikkende – het is maar hoe je het bekijkt – pers herhaalt de MR dat het allemaal voor ons bestwil is. En zijn minister van pensioenen rijgt de sociale mislukkingen aan elkaar, met de goedaardigheid van een pastoor die seriemoordenaars voor heiligen aanziet.
Lees verder

Niets is voor hen te mooi, maar tevreden zijn ze nooit

Editorial van Nico Cué, 1/12/2017

Zij? De bedrijven natuurlijk! Hun eigenaars, hun lobby’s, hun vlijtige bestuurders… Wat de rechterhand van de staat van hen vraagt aan belastingen, geeft zijn linkerhand hen terug in de vorm van fiscale of parafiscale subsidies. Dit alles in naam van de internationale concurrentiekracht, heilige koe van de liberale globalisering.
Lees verder

Het regionalisme, tegengif voor nationalisme en globalisering!

Editorial van Nico Cué, 20/11/2017

De uitspraak “nationalisme betekent oorlog” geldt evenzeer voor het separatisme, dat er de belichaming van is. Regionalisme staat hier haaks op.
Lees verder

Van de Oktoberrevolutie tot de Anjerrevolutie, andere ‘revoluties’ zijn mogelijk

Editorial van Nico Cué, 3/11/2017

« Als zij die in onze maatschappij aan de touwtjes trekken onze ideeën kunnen bepalen, blijven ze aan de macht. In dat geval kunnen ze rustig achteruit leunen, en hebben we geen soldaten in ons straatbeeld nodig. We controleren onszelf, aldus Howard Zinn, auteur van “A People’s History of the United States”. Fake news, medialeugens en propaganda zijn zelden onschuldige incidenten. Sommige stiltes trouwens ook niet…
Lees verder

Ze deinzen voor niets terug. Daaraan herkent u hen zelfs !

Editorial van Nico Cué, 20/10/2017

Op 10 oktober kleurde het ACOD de aftrap van het politieke jaar van regering Michel-N-VA met een federale staking waar ook heel wat werknemers uit de privésector aan deelnamen. Dit initiatief maakte heel wat - maniakale - pennen los. In het parlement gaf de eerste minister tot eenieders verbazing een oefening in zelfgenoegzaamheid ten beste… De pers trekt de champagne open.
Lees verder

Het is tijd voor optimisme. Laten we het pessimisme houden voor betere tijden !

Editorial van Nico Cué, 6/10/2017

‘Ik zie gelijkenissen met het regime van Vichy, van Pétain, van Laval. Zij schopten de Duitse Joden die het naziregime ontvlucht waren, buiten, door hen in 1941-1042 terug te geven aan Hitler. En we weten wat er van dat regime geworden is.’ Het is wat Hervé Hasquin, vrij en eerlijke liberaal, zegt over de ‘collaboratie’ van de Belgische regering met Khartoum; ook zij leverde Soedanese migranten uit aan de dictatuur die ze ontvlucht waren. Het is duidelijk een verwittiging. Kan er nog iets gedaan worden?
Lees verder

Rechts verknalt het, links staat met de rug tegen de muur

Editorial van Nico Cué, 22/09/2017

Gefaald op economisch vlak. Gefaald op sociaal vlak, gefaald in de peilingen. Rechts verstaat de kunst om zijn fiasco’s te verkopen als parels. Wat dacht u van een nieuwe Michel in een sausje van N-VA? De propagandamolen draait op volle toeren om de realiteit een ‘draai’ te geven.
Lees verder

Een nazomer om de strijd verder te zetten!

Editorial van Nico Cué, 11/09/2017

Rechts moest en zou alle regeringen van ons land in handen krijgen, zo bleek vóór de zomer. In Vlaanderen en federaal was dat al een feit. Nu moesten ook Namen, Brussel en de Federatie Wallonië-Brussel volgen … Nu de zomer voorbij is, zien we het resultaat van de “coup” van 19 juni: de Walen zijn gegijzeld, terwijl de coupplegers glansrijk mislukken in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en in de Federatie Wallonië-Brussel.
Lees verder

Het moment van de evaluaties is aangebroken!

Editorial van Nico Cué, 14/07/2017

Rechts heeft gegokt én gewonnen: op de ruïnes van een sociaal model dat vlak na de oorlog na veel strijd was veroverd op de machten van het geld, bouwt het nu een nieuwe wereld, op maat van de machtigen, de sluwen, de meedogenlozen, … Een wereld waarin ongelijkheid “aanvaardbaar” wordt of zelfs de norm. Links is gekortwiekt en zinkt weg. Wij staan met de rug tegen de muur. Een hoge muur?
Lees verder