De veroordeling van de Voorzitter van het ABVV van Antwerpen is onaanvaardbaar!

Nieuws van 03/07/2018.

Persbericht
 
De veroordeling van de Voorzitter van het ABVV van Antwerpen is onaanvaardbaar!

De Waalse en Brusselse Metaalbewerkers van het ABVV hebben met grote woede vernomen dat de Voorzitter van het ABVV Antwerpen veroordeeld is voor ‘kwaadwillige belemmering van het verkeer’ naar aanleiding van de nationale stakingsactie die op 24 juni 2016 nabij de haven van Antwerpen plaatsvond.

Deze gerechtelijke beslissing vormt een flagrante contradictie met de internationale verdragen en de Europese rechtspraak met betrekking tot de syndicale vrijheden.

Wij kunnen niet aanvaarden dat vreedzame acties, zoals die van Antwerpen met als enig doel de verdediging van de rechten van de werknemers, gewoon gecriminaliseerd worden zonder enige andere vorm van proces.

Wij roepen het ABVV op om een front te vormen en nu al de nodige krachtsverhoudingen op te bouwen om de afgevaardigden en militanten te beschermen.

Het stakingsrecht wordt hier op de helling gezet. Het is onaanvaardbaar dat dit onvervreemdbaar recht met de voeten getreden wordt door een gerechtelijke beslissing die een aanslag vormt op onze fundamentele vrijheden en die tegelijkertijd het bedje spreidt van het patronaat.   

Het stakingsrecht is het enige wapen waarover de werknemers beschikken. Hiervan hangt het sociaal overleg en de democratie af, zeker ten overstaan van een patronaat dat steeds arroganter is en een regering die steeds meer vrijheden afneemt.
 
Solidariteit met Bruno Verlaeckt!
 
 
Contact pers: JM Hutsebaut 0475 46 50 61